27 Ara 2008

Dumbell Full Body Workout,Tam Vücut Antrenmanı

Harika bir tam vücut antrenmanı hem de sadece ihtiyacınız olan sadece dambıl ve bench.Bu videoyu Türkiye'den seyretmek için youtubejacker programını indirip bilgisayarınıza kurun çünkü http://www.youtube.com yasaklı sitelerimizden malesef.

Çalışma Şiddetinin Belirlenmesi



Egzersizlerde en önemli sorunlardan biri çalışma şiddetinin belirlenmesidir. Eğer gerekenden düşük şiddette çalışılırsa gelişme sağlanmaz. Tersi yapılırsa da sakatlanma riski artar ve verimli bir gelişme de sağlanmaz. Çalışma şiddetinin belirlenmesi kesin olarak laboratuarda kişinin en yüksek oksijen tüketme kapasitesi (max.VO2) ölçülerek belirlenebilir.Ama daha basit ve yaklaşık olarak çalışma şiddetini belirlemek için en yüksek kalp atış hızı yani nabzın yüzdesi alınarak yüklenme seviyesi ayarlanabilir.
Bu işlem için ilk önce en yüksek kalp atış hızı yani bir dakikada içinde kalbin en fazla ne kadar atabileceği ölçülür. Bunu bulmak için sabit bir değer olan 220’den kişinin yaşı çıkartılır. Örnek: 35 yaşında bir insan için 220 – 35 = 185 (yanılma payı = ±10) 35 yaşındaki bir insan için maksimum kalp atış hızı dakikada 185’tir.Egzersiz kapasitesini arttırmak için maksimum kalp atış hızının %60-%90’ı seviyesinde antrenman yapılması gerekir. Yani 35 yaşındaki bir insan için bu 111 – 167 arasıdır. Eğer yeni başlayan biriyse bu bölgenin alt sınırından başlanması daha iyidir. Antrenmanlar ilerledikçe daha yükse yüzdedeki nabız atışlarında çalışılabilir. Nabız Alımı: Dakikadaki nabız atışı referans olarak alınır. Nabzı ölçmenin en iyi yolu dijital nabız ölçerlerdir. Diğer etkili yol, boynun iki yanındaki şah damarlardan birinin üzerine orta parmak ve yüzük parmağı hafifçe birleştirilerek bastırılır. 10 saniye süreyle atış sayısı sayılır. Çıkan sayı 6 ile çarpılarak vücudun nabız atışı bulunur. (15 saniye sayılıp 4 ile de çarpılabilinir.)
Kaynak: Önder Akgün http://www.bodyness.net/

14 Ara 2008

Eliniz Ne Kadar Kuvvetli?

Elinizin sıkma kuvvetini ölçebilen zamazingo, 0 - 130 Kg'lık kuvvetleri kadranına yansıtıyor. 115g ağırlığında. Fiyatı: 5.49 $
Handy Grip Strength Meter

10 Ara 2008

Testesteron Miktarını Arttırın


Erkeklerde bu hormondaki azalmaya bağlı olarak yoğunlaşma azlığı, halsizlik uykusuzluk, moral bozukluğu, kuru cilt sık sık hastalanma görülmektedir. Bu belirtiler gerekli önlemlerin alınması için son uyarı uyarıdır. Sigarada bırakılmalıdır. Çünkü sadece akciğer kanseri riskini artırmaz, ağız yutak böbrek ve mesane kanserleri riskini de arttırır. Kadınlarda ise meme ve rahim kanseri riskini tetikler. Bu hormonu artırmak için yulaf ve ginsengi tercih edilebilir. Kilo vermekte kanda testosteron düzeyini arttırır.
Düzenli bir şekilde yapılan spor testosteron miktarını artırır. Çinko da testosteron yapımında olumlu etki göstermektedir. Kabuklu deniz canlıları ve soya fasulyesi, buğday kepeği ve kabak çekirdeği çinko bakımından zengin besinlerdir. Progesteron hormonu Meksika’da yetişen yam olarak bilinen bitkinin köklerinde doğal olarak bulunmaktadır. Bu bitki böbrek üstü bezlerinin DHEA yapımını da uyarır. Melatonin hormonu vücudun ürettiği en güçlü antioksidanlardandır. Vücudun yaptığı özel uyku tabletidir. Uyku esnasında vücut hücreleri kendini yeniler ve bağışıklık sistemini dinlendirir. St. John’s Wort bitkisinin çayı ya da tableti akşam alınırsa melatonin hormonu yapımı uyarılır. Soya fasulyesi, yer fıstığı, badem ve ton balığı melatonin için pozitif etkilidir. Büyüme hormonu vücudun genç kalması ve etkili olmasında en önemli hormondur. Bunun hareket ile artırabiliriz. Akşam 17:00’den sonra kalorili yememek ya da haftada iki kez akşam yemeği yememek bu hormonun yapımını artıran olumlu etkenlerdir. Arginin, ornitin ve amino asitler büyüme hormonu yapımı artırır. Serotonin hormonu sıkıntı, üzüntü ve öfkeye bağlı olarak azalır. Ortalık stres hormonu kortizole kalır. Bu hormon yıkıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle stresli günlerde vücudun seratonin üretmesini tetiklemeye çalışmalıyız. Bunun için vücudun triptofan amino asidine gereksinimi vardır. Triptofan eksikliğini, süt, yulaf, fındık, bezelye, muz, hurma, ton balığı gibi besin maddelerinden temin edebiliriz.
kaynak:Önder Akgün http://www.bodyness.net/

7 Ara 2008

Ferrari Unica : Fitness Aletlerinde Son Nokta

Fitness aletlerine son noktayı koymuş bu aletin adı Ferrari Unica, 25 farklı egzersizi aynı alet üzerinde yapma imkanı sağlıyor. Ferrari'nin çevrimiçi mağazasından sahip olabilirsiniz ancak öncelikle 20 bin doların üzerinde bir parayı gözden çıkarmanız gerekmekte.
Ferrari Unica 1.2 ile 1.6 metre arasında değişen genişliği, 2.07 metre yüksekliği ve 1.84 metre uzunluğu ile ev kullanımı için de ideal ölçülere sahip. Ferrari Unica'nın ağırlığı 150 kg ilaveten 90 kg ağırlığında krom ağırlık seti bulunuyor.
kaynak : www.zamazing.org

4 Ara 2008

Eğlenceli Koşu

Her gün yapılabilen bir egzersiz çeşididir. 30 dakika koşu adı altında yapılır, istenildikçe koşulur, yoruldukça yürünür. 30 dakika sonra bu egzersize son verilir. Bitince 5 dakika kültür-fizik yapılır.1.2.3. INTERVAL PROGRAMI: 1.2.3.2.1. (13) dakika koşulur. Yani 1. koşudan sonra 1 dakika yürünür, sonra 2 dakika koşulur, 1 dakika yürünür sonra 3 dakika koşulur, 1 dakika yürünür 2 dakika koşulur 1 dakika yürünür 1 dakika koşulur, 1 dakika yürünür, bu toplam 13 dakika eder.10.10.10. DAKİKALIK PROGRAM:10 dakika saatte 5-6-7 mil süratle koşmaya çalışıp 10 dakika yürüme ve hafif jimnastikle devam 10 dakika süratte 6-7-8 mil süratle tekrar koşuya devam edilir. 5 dakika yürüyüşle çalışmaya devam edilir ve son 5 dakika fleksibilite egzersizleri yapılarak çalışmaya son verilir.
30 DAKİKALIK FARTLEG:Orman, park veya koru içinde 30 dakika koşulur. Yokuşlarda ve inişlerde yürünür ve istenilirse hafif footing yapılır. Son dakikada hafif meyilli bir bayırda hafif tempolu koşulur ve sonunda 5 dakika hafif kültür fizik yapılır.15 DAKİKALIK PROGRAM:7-8 dakika jimnastikle ısınılır ve sonunda 15 dakika kesintisiz koşulur 4 dakika yürüyerek soğutulur ve 4 dakika esnetici jimnastikle bitirilir.MESAFE KOŞULLARI PROGRAMISürekli 2.3.4. veya 5 mil koşulur koşunun başlangıcı çok yavaş ve ısınmak için geçiştirilir. Umumiyetle ısınmadan sonra 2,5 mil ormanlık veya parkta yumuşak toprak üzerinde koşmaya çalışılır.Mümkünse hiç yürünmez. Koşunun sonuna doğru gittikçe azalan süratle yürümeye kadar yavaşlanır, yürüme, germe, dönme ve eğilme egzersizleriyle çalışma tamamlanır. Daha önce 9 gönüllü üzerinde yapılan bu çeşit antrenmanlarda ve araştırmalarda şahısların oksijen kullanım kapasitelerinde fark edilir bir gelişme görülmüştür. Şahıslar başlangıçta ilk 6 ay büyük gelişmeler sonraları çok yavaş gelişmeler göstermiştir.
Kaynak: Önder Akgün http://www.bodyness.net/

Yasal Uyarı

Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet ve benzerine Başlamayınız !!