
30 Haz 2009
Fitness İçin Müzik:Sony NWZ-W202

Etiketler:
fitness,
haber,
mp3,
mp3 player,
sony,
Sony NWZ-W202,
walkman
İnteraktif Fitness Aleti: MX9

Kaynak: www.cnet.com
Etiketler:
fitness,
fitness aleti,
haber,
motivatrix,
mx9
26 Haz 2009
Pera Müzesinde Neye Niyet Neye Kısmet

Etiketler:
girya,
kattlebell,
müze,
osmanlı,
pera müzesi
22 Haz 2009
Yanlış Yapılan Egzersizler 3:Dumbbell Concentration Curl
Arnold Schwarzenegger biceps diye tabir ettiğimiz üst kol kasların gelişimi için kullanılan dumbbell concentration curl egzersizini çok popüler olmasını sağladı.Bu egzersiz biseps kaslarının gelişmesi ve yumurta gibi yuvarlak bir form alması için idealdir.
Dumbbell Concentration Curls Yanlış Yapılmış Hali
Kol tam olarak aşağı doğru uzatılmamış ve dirsek dizin üzerine konmamalı.
Pekçok insan dirseğini dizinin üzerine koyarak ağırlığı bir kaldıraç gibi kolayca kaldırır.Arnould böyle yapmaz çünki kaldıraç gibi kaldırdığınızda bisepslerinize düşen yük miktarı azalır ve daha az gelişir.
Dumbbell Concentration Curls Doğru Yapılmış Hali
Kol tam olarak aşağı kadar uzatılmış ve bisepsler tam olarak kasılmış.
21 Haz 2009
Vücut Geliştirmeciler için Ek Besin Rehberi

1. Creatine MonohydrateVücut geliştiricilerin sonuçlarının yararlarında hemfikir olduğu bir ek besindir.14 gün kullanıldığında kilo alma gözlemlenir.Kilo almak ve kas kazanmakistiyorsanız bu ek besini mutlaka dolabınızda bulundurun.Sprinterler günde 20 gr. kullanabilirler ancak vücut geliştiriciler daha düşük dozda kullanmalıdır.
2. VanadylKarbonhidrat kullanımını arttırır.Nitrojenin tutulmasını sağlar ve dolayısıyla gözle görülür bir kilo alma sağlar.
3. Mahuang
Ergogenic ve anticatabolic etkileri büyük ölçüde arttırır.Ergogenic etkiler dayanıklılık antrenmanı için çok önemlidir dolayısıyla bir numaralı teknik olarakbu antrenmanı tercih eden vücut geliştiriciler daha fazla kullanmalıdır.Mahuang tiroid bezi fonksiyonlarını ve metabolizma hızını dengeleyerek yağ yakımınıkolaylaştırır.Kas kazanırken yağ yakmak istiyorsanız bu ek besin sizin için idealdir.
4. LeucineBu ek besin özellikle yoğun çalışan vücut geliştiriciler için önemli bir amino asit çeşitidir.Yoğun antrenmanlarden önce ve sonra alınması glutaminseviyesini normale getirir ve glutamin sentezine yardımcı olur.
5. Ketoisocaporate (KIC)
Kaydadeğer ölçüde anabolik etkisi vardır.Kas metaboizmasında ve karaciğerde bulunan doğal bir leucine formudur.Büyük bir kısmı amino asit kullanımının düştüğü karaciğertarafından emilir.Uzun vadede kas kütlesinin artmasını sağlar.
6. Alpha-ketoglutarateKalsiyum,potasyum ve magnesyum alpha-ketoglutaratein tuzlarıdır.Kaslarda bulunan glutamin stoklarını ve daha sonra leucinei arttırır.Leucine ve alpha-ketoglutaratein tuzlarıyla beraber alındığında kas metabolizması ve bağışıklığı için büyük destek sağlar.
7. Whey proteinBu ek besin vücut geliştiriciler için en önemlilerinden biridir.Whey proteini diğer proteinlere göre en fazla BV (biyolojik değer) ihtiva eden proteindir.Ayrıca tercih edilmesinin nedenlerinden biri de en fazla leucine ihtiva etmesidir.
8. Beta-Ecdysterone
Ağırlık çalışan atletlerde nitrojen dengesini geliştirir.Bu fonksiyon yüksek oranda BV ihtiva eden proteinlerde de bulunur.
Kaynak: http://www.bodybuildingtoday.com
16 Haz 2009
Yaz Geldi; Ortam Sıcaklığına Göre Dikkat Etmeniz Geren Hususlar

a- soğuk havalarda giysiler bol ve rahat olmalıdır. Mümkünse birkaç kat giyilmelidir. Vücut ısısı yükseldikçe üst katlar çıkartılmalıdır. Kan dolaşımının rahat olmasından dolayı dar giyisiler giyilmemelidir.
b- Sıcak havalarda bol, ince ve pamuklu giyisiler tercih edilmelidir.
c- Sıvı ve elektrolit alımı devamlı olmalıdır.
d- Soğuk ve nemli havalarda uzun süre uzun süre derin hava solunmamalıdır. Yüksek egzersizlerden kaçınılmalıdır.
e- Soğuk havlarda eldiven, bere, atkı kullanılmalıdır.
f- Ortam değişmelerinde bir müddet ağır spordan uzak durulmalıdır.
g- İlk günlerde yapılan spor faaliyetlerinde dinlenme aralıklarının süresi uzun tutulmalıdır.
h- Yükseklerde karbonhidratlı yiyeceklere daha fazla ağırlık verilmelidir.
Ortam Sıcaklığına Göre Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar:
15 Derece; önlem gerekmez.
16 – 20 derece; mümkün olduğunca hafif giyisiler giyilmelidir.
21 – 25 Derece; çalışmalara mola verilip su içilmelidir.
26 – 29 Derece; çalışmaların dozu azaltılıp su içilmelidir.
30 Derece ve üzeri çalışmaların dozu azaltılmalı sık sık ara verilip su içilmelidir.
Kaynak: http://www.bodyness.net/
Etiketler:
fitness,
hava sıcaklığı,
ısı,
makale,
ortam sıcaklığı,
sıcaklık
13 Haz 2009
Spor İçeceği Tüketmek Antrenman Performansını Arttırıyor

Yeni Bir Antrenman Aleti:Bulgar Çantası
Size yeni bir fitness aletinden bahsedeceğim; Bulgar Çantası(Bulgarian Bag).Bulgar çantası özellikle güç ve dayanıklılık antrenmanı yapanlar için ideal bir alet.Bulgar çantası deriden yapılmıştır ve içinde sıkıştırılmış yün ve kum bulunur.Bulgar çantasının iyi bir egzersiz aleti olmasının nedeni tek bir aletle tüm vücudunuzu çalıştırabiliyor olmanızdır.Ayrıca plato dediğimiz ağırlık kaldırma sınırınızı kırmada çok etkilidir.Daha çok bilgi için; www.bulgariantrainingbags.com u ziyaret edebilirsiniz.
8 Haz 2009
Yanlış Yapılan Egzersizler 2: One-Arm Dumbbell Rows
Bu egzersiz doğru yapıldığında üst sırtınızın yanlarındaki kasları geliştirmede çok etkilidir.Dambıl aşağıdayken kolunuzun tam olarak gergin ve düz olması önemlidir.Dambılı yukarı kaldırdığınızda dambıl sevizesi kalçanızdan yukarıda olsun omuzunuzdan yukarıda değil.

One-Arm Dumbbell Rows Yanlış Yapılmış Hali
Ağırlığı omuzunuzdan yukarıya çekmeyin ve dambılı öne doğru uzatmayın.
Dambılı omuzunuzdan yukarıya çekmek arka omuz kaslarınızı ve üst kol kaslarınızı çalıştırır ki bu kaslar için çok daha etkili egzersizler mevcuttur.


One-Arm Dumbbell Rows Yanlış Yapılmış Hali
Ağırlığı omuzunuzdan yukarıya çekmeyin ve dambılı öne doğru uzatmayın.
Dambılı omuzunuzdan yukarıya çekmek arka omuz kaslarınızı ve üst kol kaslarınızı çalıştırır ki bu kaslar için çok daha etkili egzersizler mevcuttur.
One-Arm Dumbbell Rows Doğru Yapılmış Hali
Dambıl kalçadan yukarıya çekilmiş ve kol tam olarak gergin ve düz
Dambıl kalçadan yukarıya çekilmiş ve kol tam olarak gergin ve düz
5 Haz 2009
Kürek Çekerek Gelişin

Daha önce de bahsettiğim gibi kürek aleti doğru kullanılırsa bir koşu bandından çok daha fazla kalori yakmanızı sağlayabilir ve aynı zamanda üst gövdenizin V şekli kazanmanıza yardımcı olur. Herşeyden önce hemen sıkılmamak ve yüksek verim almak için kürek çekerken kendinize bir ritim tutturmanız şart.Şimdi size aşağıda düzgün kürek çekmek için bazı ip uçları veriyorum.
1. Bacaklarınızı kırarak oturun, baldırlarınız hemen hemen dik olsun. Sırtınız ve omuzlarınız dik bir biçimde üst gövdenizle dizlerinize doğru eğilin.Bilekleriniz düz bir biçimde kollarınızı önünüzde kaldırarak tutamağı tutun.
2. Kollarınızı hareket ettirmeden yada geriye yaslanmadan önce sırtınız düz bir biçimde ayaklarınız ı kaydırarak bacaklarınızı itin.
3. Tutamak dizlerinizin üzerine geldiğinde tutamağı alt göğsünüze doğru çekin.Üst gövdenizi omuzlarınız kalçanızı geçene kadar geriye yaslayın.Dirsekleriniz gövdenizin gerisine gelene kadar bacaklarınızla itmeye devam edin.
4. Tutamak alt göğsünüze değdiğinde omuz başlarınızı beraberce sıkın.Kollarınızı gevşetin ve kablonun kollarınızla beraber pervaneye doğru yavaşça geri kaymasına izin verin ve kalçanızla öne doğru eğilin.Tutamak uzamış olan dizinizi geçtiğinde oturağı tekrar öne doğru kaydırın.
Antrenman
1.Gün Piramit:
Maksimum seviyenizin %90’ında 5 kez zor çekin ve daha sonra maksimum seviyenizin %60’ında 5 kez kolay çekin.Şimsi 10 zor 10 kolay çekin.Tekrarlayın ancak tekrar sayınızı 15’e çıkarın daha sonra 20,25,30.Daha sonra piramidi geriye doğru yapın. Yani, 30,25,20,15,10,5.
2.Gün 1-1:
1 dakika zor çekin daha sonra 1 dakika kolay çekin.Tekrarlayın ancak bu defa 15 ve 20 dakika yapın.Antrenmanınız ilerledikçe yarım saatlik periyotlara çıkın. Dakikada 18-20 çekiş yapmaya çalışın.Daha sonra dakikada 30 çekişe çıkmaya çalışın.
3.Gün Sprint:
Maksimum seviyenizin %75’inde 500 metre kürek çekip 2 dakika molalar vererek 10 adet interval antrenmanı yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Yasal Uyarı
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet ve benzerine Başlamayınız !!