
27 Şub 2009
24 Şub 2009
Aşırı ve Bilinçsiz Sporun Zararları

Yumurta Gerçekten Aklandı mı?

Kolay sindirilir
Yumurta hakkında öteden beri bilinen diğer bir yargı da; yumurtanın sindiriminin zor olduğudur. Oysa, yumurtanın sindirimi, pişirme türüne göre değişir. Rafadan pişmiş yumurtanın sindirimi iki saatten az sürerken, katı pişmiş yumurtanın sindirimi için üç saat gibi uzun bir süre gerekir. Bu süreler aynı zamanda et ve süt gibi besinlerde bulunan proteinlerin de sindirilmesi gereken süre ile aynıdır. Üstelik sanıldığının aksine, bu proteinler karaciğere zarar vermek bir yana dursun, faydalı maddeler içerir. Yumurtanın önerilmediği tek durum, safra kesesi rahatsızlıklarıdır. Çünkü yumurta bu tür rahatsızlıkları olanlarda safra kesesi taşlarına yol açabilir.
Protein ve vitamin kaynağıYumurtada, organizmamızın kendi başına üretemediği bütün proteinlerin üretimi için gerekli aminoasitler bulunuyor... Ayrıca A, D ve B vitaminlerini de yüksek miktarda içeriyor. Fosfor, demir, kalsiyum ve kükürt gibi mineralleri de unutmamak gerek! Yumurtanın yararları saymakla bitmiyor. Havucun gözlere ne kadar faydalı bir besin olduğunu hepimiz biliyoruz. Yumurta da en az havuç kadar gözlere yararlı!.. Yumurtanın sarısında bulunan pigmentler göz dokularında depolanıyor ve serbest radikallerin yarattığı yaşlanma etkilerini azaltıyor. Özellikle yaşa bağlı bir göz rahatsızlığı olan ve sonu körlüğe kadar varabilen 'Armd' probemine karşı önlem almak için yumurta tavsiye ediliyor.
Kaynak: www.lezzet.com.tr
Etiketler:
beslenme,
egg,
makale,
protein,
protein kaynağı,
yumurta,
yumurta aklandı
17 Şub 2009
Vücut Geliştirmenin Kayağa Faydası;

1. Kayağa başladığınız 1. gün herkesin bir tarafı tutulup hamlarken siz sanki aylardır kayıyormuş gibi hiç ağrı duymazsanız.
2. Özellikle kayağa yeni başlıyorsanız gereğinden fazla bacak kaslarına ihtiyaç duyuyorsunuz. Dolayısıyla güçlü bacaklarınız sayesinde ' kar sapanı'nın kralını yaparsınız.
3. Her sporda olduğu gibi kayakta da güçlü kaslarınız sayesinde en zor parkurlarda dahi hiç zorlanmazsınız.
4. Vücut geliştirme kaslarınızın ve eklemlerinizin dayanıklılığını arttırır dolayısıyla düştüğünüzde sakatlanma riskiniz azalır ve yola devam edersiniz.
5. Benim gibi kardiyo antrenmanına da önem veriyorsanız kayaklarınızı karlı bayırlarda taşırken nefesiniz kesilip karaya çıkmış balık gibi solumazsınız.
6. Kuvvetli kol kaslarınız sayesinde her türlü kayak teçhizatını rahat ve hızlı bir şekilde en zor koşullarda dahi taşıyabilirsiniz.
Etiketler:
ılgaz,
kar kayağı,
kayak,
kayak sporu,
makale,
ski
12 Şub 2009
Siz Hala "Eye of The Tiger" la mı Çalışıyorsunuz?

9 Şub 2009
3 Şub 2009
Kaslarınızı Onaran Mineral: Demir (Fe)

2 Şub 2009
Kış sporlarına hazırlayan 7 egzersiz

İster yıllardır kayak yapıyor, ister bu spora yeni başlamış bir çaylak olun, yamaçlardan aşağı kendinizi bırakmadan önce kondisyonunuzu artırmanın birçok faydasını göreceksiniz. Çünkü size önerdiğimiz bu egzersizler sadece dayanıklılığınızı artırmayacak, aynı zamanda kar üzerinde daha keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak. Nasıl mı? Kış sporları sırasında çalışması gereken kaslarınız ve denge duygunuz gelişeceği için kar üzerinde hareket kabiliyetinizin fark edilir şekilde arttığnı göreceksiniz. İşin daha da güzeli, kolay kolay yorulmayacaksınız.Haberin devamını okumak için buraya tıklayın.
Etiketler:
haber,
kayak,
kış,
kış sporları,
snowboard
Aşırı Antrenman (Overtraining) Sendromu

Benim gibi ,egzersiz yapan çoğu arkadaşta antrenman bağımlılığı mutlaka vardır, ancak bu konuda birçok yazı okudum ve eğer antrenman bağımlılığı abartılırsa aşırı antrenman sendromuna (overtraining) dönüşebiliyormuş.Bu nedenle arkadaşlar evet insanın spor yapmadığı zamanlar kendini rahatsız hissetmesi iyi birşey,çünkü bu spor yapma alışkanlığınızın olduğu anlamına gelir ancak dozunu kaçırmamak gerekir. Daha önce de söylemiştim çalıştırdığınız kas grubunu bence en az 24 saat dinlendirmelisiniz.Dinlenmeyen kas gelişmez.Atalarımız ne demiş;"Karpuz yata yata büyür".
Aşırı antrenman sendromunu başlatıcı nedenler:
1-Antrenman
-Yoğun antrenman
-Ani artış
-Fazla miktarda monoton antrenman
2-Yarışma ve seçilme stresi
3-Fiziksel stres
-Glikojen tükenmesi
-Dehidratasyon(su kaybı)
-Diğer hastalıklar veya yaralanma
-Yaşam olaylarındaki psikolojik stres örneğin taşınma, sınavlar, ailevi problemler.
Aşırı antrenmanın belirtileri:
1-Performans düşüklüğü
2-Depresyon ve lipido kaybı
3-İştah ve kilo kaybı
4-Artmış ankisiyete ve irrabilite
5-Yorgunluk
6-Uyku bozukluğu (%90 oranında)
7-Uykuya dalma güçlüğü, gece yürümesi, kabuslar ve yorgun uyanma
8-Sık minör enfeksiyonlar( özellikle üst solunum yolları)
9-Artmış istirahat kaybı
10-Aşırı terleme
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Yasal Uyarı
Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz. Doktorunuza Danışmadan sitede yer alan diyet ve benzerine Başlamayınız !!